Omgeving

MONT is een gezellig dorpje dicht bij ACHOUFFE

Gastronomie

In MONT is er een heel gezellig, tof en pittoresk caféetje met de naam Au Grand Café die heel knus, klein en gezellig is ingericht en die telkens op vrijdag en zaterdag open is vanaf 17 u. De uitbater brouwt er zelf bier onder de naam Witte Pol.

Hou je van een pittig, origineel biertje? Van een wandeling door ongerepte natuur met een avontuurlijke toets ? Dan is ACHOUFFE iets voor jou. Ontdek de verschillende soorten bieren en reserveert een rondleiding in de brouwerij en wordt de productieproces uitgelegd en gevolgd door een proeverij, mits reservatie.

Er zijn nog enkele leuke restaurantjes in de buurt:
Fleur de Thym, Hotel du Commerce, Brasserie Le Rallye, Le Bistrot des Saveurs, La grange, La Petite Fontaine, Taverne de la , L’ Espine, Le Relais de d’Artagnan, Charme , La plume D’Oie, La Panorama, Signe Jeanne La, Wagon Léo,

Gastronomie

Wandelen

Vanuit MONT vertrekken er wandelpadden naar ACHOUFFE en HOUFFALIZE

Hou je van avontuurlijke wandelingen? Dan is er de betoverende vallei der feeen waar een heerlijk pad langs een klaterende rivier loopt.

In ACHOUFFE is La Grange al jaren gekend en je kan er genieten van het mooie uitzicht op de vijver met forrelllen. Je kunt er naar hartenlust vissen en uw vers gevangen forellen meenemen en op de BBQ klaarmaken

Je kan ook een blote voetenwandeling maken in MONTLEBAN op 5 km van MONT, Ferme de la Planche. Het is een smal typisch Ardeens wandelpad met verschillende ondergronden, zodat je het verschil kan voelen tussen leisteen, zandsteen, stroo, gras en allerlei vormen rond hout, planken ,boomschors, boomwortels en rivieren.

Wandelen

Fietsen

HOUFFALIZE is het MEKKA van het mountainbiken. Je vindt er bewegwijsde routes en je kan er gemakkelijk mountainbikes huren.

Elk jaar is er CHOUFFE CLASSIC en HOUFFA – BIKE, waar er duizende moutainbikers aan deelnemen.

Er is een prachtige fietsroute vanuit HOUFFALIZE naar BASTOGNE. Een oude treinroute, DE RAVEL (tamelijk vlak om te fietsen).

Mountainbike

Maison Castor © 2024 Defrajo - BE0871257661 Design door Lab89 | Website door Shimmr